"Uperili su mi pištolj u glavu, navukli masku i vezali je oko vrata": Bio je sa maloljetnicom u vezi, a onda to skupo platio (FOTO) 3 SHARES ShareTweet Reddit

0
61

Kidnapovanje, mučenje, prebijanje na spavanju, prijetnje pištoljem i vezivanje. To je samo dio toruture koju je Janko Savić (23) iz Kragujevca prošao zato što je bio u vezi sa djevojkom čiji otac to, očigledno, nije mogao da prihvati.

 

Zbog batina i bizarnih prijetnji od djevojke je morao da se oprosti, ali sada za sebe traži pravdu. Policija uveliko radi na slučaju, a Aleksandar Đ. (42), otac maloljetne djevojke je priveden zbog sumnje da je izvršio krivična dela zlostavljanja i mučenja, kao i nedozvoljenog držanja oružja.

Sve je počelo 14. aprila, kada je Savića u svom krevetu iz sna trgao otac maloljetne djevojke.

– On je ušao u moju kuću i udarao me dok sam spavao. Imao sam tri kopče na bradi… Poslije me je stavio u auto, pa me je vodio na svoje stovarište i ispitivao, kao da je sudija. Rekao sam da nas dvoje nemamo ništa, da smo drugari. Lagao sam, zbog nje. A za to vrijeme mi je S. Đ. slala ljubavna pisma, u kojima je navodila i da želi da se uda za mene… – prisjeća se Janko Savić.

mladic-2

S. Đ. je tada imala 16 godina, ali od ljubavi nisu odustali. Krili su se, djevojka je nerijetko spavala u njegovoj porodičnoj kući i odatle odlazila u školu. Međutim, bila je u strahu, a kada su odlučili da prekinu vezu, pravi horor za Janka tek je uslijedio 28. decembra i tek tada je očajni mladić obavijestio policiju.

– Iz crnog džipa koji je bio parkiran blizu moje kuće izašla su dva muškarca. Uperili su mi pištolj u glavu, navukli masku i vezali je oko vrata. Vezaili su mi ruke i noge, udarili me u glavu. Gdje sam bio, ne znam, ali su me tjerali da u nekom mraku puzim, trčim, ustajem… Pao sam u vodu, pitali me ko sam, šta imam sa Sofijom… Htio sam da mi presude…. Ali, poslije maltretiranja, vratili su me u blizini kuće, golog i sa stvarima u rukama. Poslije toga, padao sam u nesvijest više puta, jednom sam bio i u komi. Policiji sam prijavio slučaj tek na insistiranje svoje majke, i nakon toga što sam čuo da je S. Đ. pala sa sprata. Uplašio sam se da je htjela da se ubije – ispričao je Savić.

S. Đ. sada ima 17 godina i završava srednju školu. Janko Savić kaže da je nakon svih prijetnji prestao bilo kakav kontakt. Pristao je da ide i na poligraf, gdje se pokazalo da ne laže, da je bio kidnapovan i mučen.

Njihova veza trajala je od 2015. godine, a upoznali su se preko poznanika.

– Vidio sam je na igralištu, a poslije smo preko društvenih veza stupili u kontakt. Ušli smo u vezu, prolazili su mjeseci S. Đ. i ja smo se stvarno voljeli. Ona je tada imala 15 godina – ispričao je mladić.

mladic

Otac djevojčice na slobodi

Aleksandar Đ. (42), otac maloljetne S. je priveden zbog sumnje da je izvršio krivična djela zlostavljanja i mučenja, nedozvoljenog držanja oružja. Tereti se i za falsifikovanje isprava, a kod njega su pronađene i psihoaktivne supstance, Lovačka puška sa 300 metaka. Nakon pritvora i saslušanja, on je pušten na slobodu.

Bizarne pretnje

Janko Savić je najprije počeo da dobija prijetnje sa skrivenog broja telefona, a jednom prilikom je, kaže, zatekao i mrtvog goluba na vratima uz prijeteću poruku.

(blic.rs)