Ne okreći glavu: Tužna slika zaleđenog psa iz Zaječara krije još tužniju priču

0
58

Fotografija zaleđenog šteneta iz Zaječara širi se društvenim mrežama kao najtužnija opomena na to kako prolaze kučići lutalice koji nemaju gdje da se sakriju od debelog minusa tokom zime. Nažalost, to nije jedini pas koji je proteklih dana uginuo od hladnoće u ovom srbijanskom gradu.

U centru Zaječara, preko puta kafane “Zelengora”, članovi Udruženja za zaštitu životinja “Beta” pronašli su šest smrznutih kučića. Promrzlu kuju i jedno štene uspjeli su da spase i da ih zbrinu na toplo i sigurno, piše “Noizz“…

Humani ljudi iz ovog udruženja, koji svakodnevno pomažu životinjama i to pomoću “štapa i kanapa”, apeluju na građane ne samo Zaječara, već širom zemlje, da pokažu humanost tako što će otvoriti vrata svojih domova ili, ukoliko to nisu u mogućnosti da urade, onda barem holova od zgrada, šupa, podruma i puste životinje da se zagriju. Na minus 10, 15 i 20 stepeni, i čovjeku u kaputu je teško da izdrži sat vremena – zamislite samo kako je njima kad tako moraju da prežive cijelu zimu.Šest štenaca nije imalo tu sreću da preživi, baš kao i pas sa slike koja se širi Facebookom. Ali, ako se udružimo i svi zajedno pomognemo psima – takvi slučajevi mogu da postanu mnogo rijeđi.

“Samo na beogradskim ulicama nalazi se između 15.000 i 20.000 lutalica kojima je neophodna naša pomoć. Pokažimo da smo ljudi!”, poručuju članovi srbijanskog Udruženja za zaštitu životinja “Beta”.